perjantai 27. huhtikuuta 2012

Anastasia's Joyfull

virtuaalihevonen / A SIM-Game Horse
Anastasia's Joyfull
"Joppe"


ruunikko ratsuponiruuna, 139 cm
syntynyt 25.04.1999, 13-vuotias
estepainotteinen (ko. HeA, re. 100 cm, me. 90 cm)
tuoja Jossu
omistaja Tanttu, Maalaistalli Raitto

Joppe tuojan/kasvattajan sanoin: Jo hieman kokeneempi poniruuna, joka on kierrellyt kilparatoja aktiivisesti ja hyvällä menestyksellä. Tästä näppärästä pakkauksesta ei puhtia puutu, ja voit olla varma, että ratsastaja väsyy ennen ponia. Hoidettaessa kiltti, saattaa tosin karkailla. Kaikinpuoli kiva käsitellä, vähään tyytyväinen ja helppohoitoinen terve poniherra. Ratsastettaessa kiva ja myös aloittelioiden ratsastettavissa. Toisinaan heittäytyy laiskaksi, jos jokin juttu ei satu huvittamaan. Iso, pyöreä hyppy, tämä poni jos joku osaa todella käyttää selkäänsä! Kerää hyvin jalkansa eikä usein tiputtele


Sukutaulu ja -selvitus:
i. Little Respect (rp, trn, 137 cm)
ii. Ordinary Boy
ie. Jelly Hay
e. Anastachia (rp, rn, 140 cm)
ei. Spice IT
ee. Liselle's Superwoman

Kilpailut ja valmennukset:

19.12.2010 - Jouluiset laukkakisat - Virtuaalitalli Geisla - Luokka 1 - 04/17
14.02.2011 - Ystävänpäivän peltolaukat - Peikonjoen tila - Luokka 5. - 01/05
30.07.2011 - ERJ - Katvusto - 1. 80 cm - 19/30
31.07.2011 - ERJ - Katvusto - 1. 80 cm - 18/30
16.08.2011 - Match Show - Alegre - 8. Ruunat - SIN1
22.12.2011 - Match Show - Starberry - 5. Rakennekuvattomat - PUN söpöläinen 


Hoito-Ohjeet:
Jopen varusteet ovat keltaisia, nahkavarusteet ovat ruskeita

- Yli - 20 asteen pakkasella päälle toppaloimi, muuten ei loimea
- Tarhataan ilman riimua
- Käytössä meksikolaiset suitset nivelkuolaimilla sekä yleissatula, erikseen on myös estesatula
- Estesatulan alle satulahuovan lisäksi lampaankarvainen romaani
- Esteratsastuksessa etusiin jännesuojat ja takasiin hivutussuojat, muuten köpöttelee ilman suojia (pintelit voi laittaa halutessaan koulussa, ei pakottavaa tarvetta)
- Kovalla pakkasella voi ratsastuksen ajaksi laittaa päälle villasekoiteviltin, maneesissa ratsastaessa ei sitä tarvitse

Ruokinta:
Kauraa 1-½-1
Mysliä ½-1-½
Kivennäisiä tarpeen tullen
Heinää ruokinnan yhteydessä reilu sylillinen, talvella annetaan hieman enemmän


Päiväkirja:
23.12.2010 - Laukkakisojen tohinaa ja arkea
Dodi! Nyt olisi Jopenkin sivut kunnossa, ainakin osittain; luonne uupuu vielä. Olen tämän poniruunan kanssa nyt treenannut koulua enemmän kuin esteitä, esteitäkin välillä mutta laitan kohta käyntiin valmentaja etsinnät, jospa joku ilmoittautuisi meidän valmentajaksemme, olisi mukava treenata esteitä ja välillä kouluakin ihan valvonnassa ja miettiä tulevia kisoja. Kävimme Jopen kanssa 19. päivä Virtuaalitalli Geislassa järjestetyissä laukkakisoissa, osallistuimme luokkaan yksi ja matkaa oli muistaakseni jotain 250 metriä?

Ei siis paljoa tämmöiselle ponille vaikka Joppe ei tällä hetkellä ihan parhaassa kisakunnossa taida ollakaan. Neljänsiksi me silti laukattiin ruunan kanssa ja olen kyllä tyytyväinen suoritukseemme, en olisi sijoittumisesta pystynyt haaveilemaankaan ellen itse olisi ollut tuolloin tämän ponin selässä! Pitäisi myös etsiä ihan kunnon talli pään päälle, ainakin siihen asti että saan tuonne omaan pihaan sen pihattotalli systeemin, toki tavallinenkin talli kelpaisi..

19.12.2009 - Ensimmäinen hetki
Värjöttelin toppa takkini alla kun pakkanen paukkui jo ties missä, en kuitenkaan halunnut lähteä muualle koska tänään olisi se odotettu päivä; risteytysponiruuna Anastasia's Joyfull saapuisi tänään eli tuttavallisemmin Joppe. Olin nähnyt Jopesta pari kuvaa ja minulle oli kertoiltu hieman sen luonteesta ja se riitti minulle päätöksen tekemiseen. Vanhempani olivat koittaneet saada minua tutustumaan muihinkin poneihin, mutta tästä päätöksestä en luistaisi, en missään nimessä!

Vihdoin kuulin moottorin ääntä, ja kun pihaan kurvasi käytössä haalistunut mersu ja sen perässä vaalea traileri, josta kuului hirnahtelua. Auton kuljettaja nousi paikaltaan ja kävi avaamassa trailerin takaluukun. Kaviot vain kopsahtelivat, kun ulos asteli rauhallisena, mutta pilke silmäkulmassaan melko isokokoinen poniruuna.

Kuljettaja vain murahti jotain epämääräistä, kun ojensin hänelle kuljetuksen rahat ja nappasin kiinni ruunikon ponin, ei vaan minun ponini riimunnarusta. Mersu kurvasi pihasta traileri perässään silittäessäni Joppea otsasta, se ilmiselvästi piti huomiosta. Talutin ruunan talliin ja kuorin sen kuljetusvarusteista, jonka jälkeen päästin sen vapaaksi.

Hetken ruuna vilkuili ympärilleen ja nuuhki uutta kotiaan, mutta sitten sen huomio kiinnittyi heiniin, joita se alkoi tyytyväisenä mutustelemaan. Kannoin varusteet satulahuoneeseen ja järjestelin ne merkityille paikoille. Haaveilin siinä jonkun aikaa kunnes heräsin haaveistani, kävin sanomassa moikat Jopelle ja suorastaan hyppelin äidilleni kuuluvaan autoon.

Jopen kuvista kiitos © Jossu